Rama për Kostandin Kristoforidhin

Në rubrikën e përnatshme “Amarcord”, shefi i ekzekutivit kujton atdhetarin dhe dijetarin Kostandin Kristoforidhi. Rama shkruan se vepra e tij mbetet e paharruar. AMARCORD Kam patur fatin që, të vetmin imazh që kemi të Kostandin Kristoforidhit, mbështetur hijshëm mbi një libër dhe të zverdhur nga vitet, ta kem prekur në…

Gabim skandaloz në ndarjen e çmimeve Oskar

Gabimisht si fitues u shpall filmi "La La Land"në katëgorinë e filmit më të mirë. Por fitues ishte një film tjetër. Emma Stone fitoi çmimin Oskar si aktorja më e mirë. Aktorja e re amerikane fitoi çmimin Oskar në kategorinë më të rëndësishme - si aktorja kryesore e filmit. Me…

Betonohet kultura mijëra vjeçare në Durrës

Betonizohet hapësira përreth Torrës Veneciane për të krijuar rrugën nga do të kalojnë automjetet nga rruga tregtare në drejtim të Shëtitores Taulantia ose në aksin tjetër që të çon drejt Kodër Vilës. Punimet janë kryer mbrëmjen e djeshme dhe DurrësLajm sjell fotot ekskluzive nga zona ku betonieret kanë hedhur tashmë…

“DERTET E NJI KRYEQYTETI”, Ferrik Ferra

“DERTET E NJI KRYEQYTETI”, Ferrik Ferra Nga Edona Paloka Duke hulumtuar rreth pathosit poetik të poetit të shquar Ferrik Ferra, arrijmë në përfundimin se kemi të bëjmë me poezi të cilat, përveҫse një nivel të lartë të shprehjes, kemi edhe një formë të re letrare, poezinë moderne, të cilën Ferra…

Shqipëria e panjohur nënujore / Ja çfarë thesarësh fshehim!

Agjensia Kombëtare  e Bregdetit të Shqipërisë dhe Bashkia e Tiranës në bashkëpunim me Komisionin Kombëtar të Shqipërisë për UNESCO-n organizuan  ekspozitën “Pasuritë nënujore të Shqipërisë”. Rreth 30 fotografi të vendosura në ambientet e Pedonales në kryeqytet, dëshmojnë pasuritë e jashtëzakonshme  të funddetit shqiptar. Drejtori i Agjensisë Kombëtare të Bregdetit, Auron Tare thotë…
Subscribe to this RSS feed