Foto të rralla/ Shqipëria e viteve 1913-1914

Këto fotografi të rralla që datojnë qysh në vitet 1913-1914 përkatësiht nga koha e Mbretit Vid, vijnë të mbledhura nga shkrimtari, përkthyesi dhe studiuesi, Robert Elsie. "Oficerët holandezë të dërguar në Shqipëri në vitet 1913-1914 për të themeluar xhandarmërinë e parë të Shtetit të sapokrijuar shqiptar iu dhanë jo vetëm…

Fjalët e fundit të Themistokli Gërmenjit para vrasjes

Si u zhvillua procesi gjyqsor Pala paditëse në procesin gjyqsor kundër Themistokli Gërmenjit përbëhej nga Benuai, shefi i Syrtesë, pra, Sigurimit të ushtrisë, Drioja, inspektori i Sigurimit, dhe Glavani edhe ai oficer i lartë i Sigurimit. Në përbërjen e Këshillit të Lartë të Luftës ishin pesë ushtarakë francezë, si edhe…

“Brigadierja”, “Tornitorja” e “Ushtarët e Revolucionit” shkojnë në Athinë

Kel Kodheli me “Emrushi”, Androniqi Antoniu me “Autoportret”, “Refugjatët” e “Autoportreti” i Abdurrahim Buzës, Hasan Nallbani me “Shatë në krahë”, “Fëmijët” e “Brigadierja” e Spiro Kristos, “Prodhuesja e telave elektrikë” e Sotir Capos, “Tornitorja” e Zef Shoshit, “Në pultin e komandimit” nga Llambi Blido, “Ushtarët e revolucionit” të Pandi Meles,…

Tetor 2017 është 100 vjetori i Liceut në Korçë

Bëhet fjalë për 100 vjetorin e çeljes së Liceut në Korçë. "Në tetor të këtij viti do të festohet denjësisht 100 vjetori i çeljes së Liceut të Korçës, i cili dëshmon, megjithë ulje-ngritjet e një historie shpesh të ndërprerë, se nëse Franca është sot fuqia e 5-të ekonomike botërore dhe…
Subscribe to this RSS feed