Guvernatori Sejko: Ekonomia do të vazhdojë rritjen e qëndrueshme

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë Gent Sejko mori pjesë në Mbledhjen e Konsistuencës të Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) dhe të Grupit të Bankës Botërore (BB) në Romë. Mbledhja u zhvillua nën kujdesin e Ministrit të Ekonomisë dhe Financave të Italisë Pier Carlo Padoan. Sejko theksoi se rritja ekonomike është në…

Legalizimet: 977 qytetarë bëhen pronarë të ndërtimeve pa leje

Këshilli i Ministrave ka miratuar në mbledhjen e radhës ditën e mërkurë kalimin e të së drejtës së pronësisë në favor të subjekteve përfituese për 977 parcela ndërtimore të objekteve të legalizuara.Për këta qytetarë ky veprim do të thotë që ata do ta zotërojnë përfundimisht me të drejta të plota…

Ekonomi-Cutillo: 40 mln € financime për ndërmarrjet e vogla e të mesme

Rreth 40 milionë euro është shifra që ka financuar deri tani programi për zhvillimin e Sektorit privat Prodaps, në ndihmë të bizneseve të vogla dhe të mesme shqiptare, nga të cilat kanë përfituar 109 biznese dhe janë hapur 1500 vende pune. Në kuadër të tureve për të parë këto investime,…

Grabitja, bankat: ​7 muaj më parë kërkuam të merren masa

Shoqata e Bankave ka reaguar pas grabitjes së 2.7 milionë euro në Qafë Kashar, para këto të një banke të nivelit të dytë që kishin për destinacion Vjenën. Shoqata thekson se bankat kanë përgjegjësi për sigurinë fizike brenda ambienteve ku zhvillojnë veprimtarinë, por sipas ligjit, bankat nuk lejohen të transportojnë…
Subscribe to this RSS feed