Gazsjellësi TAP “bëhet” shqiptar

Shteti shqiptar do të përfitojë një tarifë fikse nga konsorciumi TAP për mirëmbajtjen e tubacionit të gazit në territorin shqiptar. Mirëmbajtja e gazsjellësit do të kryhet nga kompania më e re publike e transmetimit dhe shpërndarjes së gazit, që sapo është krijuar duke u ndarë nga Albpetrol. “Ne kemi filluar…

Liqeni i Ohrit në UNESCO, gati mbyllja e dosjes

Shqipëria duhet të dorëzojë deri në mesin e këtij viti dosjen për nominimin e Liqenit të Ohrit, si pjesë e trashëgimisë botërore që mbrohet nga UNESCO. Aktualisht, Ministria e Kulturës ka nisur procedurën për kontraktimin e një konsulenti për të përgatitur dhe për të shkruar dokumentin e nominimit për një…

Ja sa biznese u mbyllën në Shqipëri në vitin 2016

Rreth 10 mijë biznese në të gjithë vendin kanë kërkuar vitin e kaluar të çregjistrohen pranë zyrave të tatimeve dhe sporteleve të QRK-së. Sipas të dhënave zyrtare nga tatimet, bizneset çregjistruara në total në fund të vitit 2016 rezultuan 27,274 nga të cilët 9,912 tatimpagues aplikuan më 2016. Në bazë…

Pse dështoi projekti për ndërtimin e portit të Karpenit

Ministria e Ekonomisë në kuadër të një analizë pune për vitin 2016 ka bërë me dije se procedurat e zgjatura nga Avokatura e Shtetit sollën mosrealizim e projektit “Projektimi, ndërtimi, operimi, mirëmbajtja dhe menaxhimi i portit të Karpenit, zonës mbështetëse të portit dhe asaj ekonomike”. Projekti i shpallur në fundverën…

Sektori i mobilerisë në Shqipëri, 1470 kompani, 7000 të punësuar

Rreth 1470 kompani punojnë në fushën e prodhimit të drurit në Shqipëri, të cilat kanë të punësuar sot rreth 7000 vetë. Kështu deklaroi Ministrja e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes, Milva Ekonomi teksa zhvilloi një vizitë në Panairin Ndërkombëtar të Mobiljeve “Shqipëria 2017”, i cili hapi dyert në Pallatin…
Subscribe to this RSS feed