Ishulli i Sazanit do presë turistët, ja si do veprohet

Ministria e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes ka nxjerrë një udhëzim për operatorët turistikë, subjektet e transportit detar të udhëtarëve dhe individëtlidhur me organizimin e vizitave turistike në ishullin e Sazanit. Udhëzimi përmban disa elemente kyçe për të garantuar sigurinë e turistëve dhe mbrojtjen e ishullit të Sazanit. Ishulli…

"The Economist": Në 2017 Shqipëria hap negociatat me BE

Revista prestigjoze “The Economist” komenton me tone optimiste situatën ekonomike në Shqipëri. Në raportin periodik për tremujorin e parë të vitit, “Intellicence unit”, njësia kërkimore e revistës “The Economist” vëren se rritja ekonomike është përshpejtuar ndërsa nuk mungon të japë as prognozën për zhvillimet politike. “Koalicioni aktual qeverisës, që përbëhet…

Skandali/ Nafta në Shqipëri dhe Kosovë futet me certifikata të falsifikuara

Nafta që futet në Shqipëri dhe Kosovë vjen me certifikatë të falsifikuar. Gazetarët e “Fiksit”, në bashkëpunim me kolegët e televizionit “Rrokum TV” në Kosovë, verifikuan këto certifikata në Entin italian të Akreditimit, ku rezultoi se “Intertek”-u nuk është i akredituar për analizat e cilësisë së naftës dhe gazit. Gazetarët…

Tirana, “kryeqyteti” i Kinës

Dy vitet e fundit, interesi i kompanive kineze për të investuar në Shqipëri është rritur ndjeshëm. Nisur nga ky trend, - thotë agjencia e lajmeve “Xinhua”, - Shqipëria mund të kthehet në qendrën e këtyre investimeve në Ballkanin Perëndimor. “Xinhua” citon kreun e Agjencise shqiptare të Zhvillimit të Investimeve, Genti…

Rruga e Arbrit do të jetë pa pagesë

Ministri i Financave, Arben Ahmetaj zbuloi se kalimi në Rrugën e Arbrit do të jetë pa pagesë, pasi Qeveria ka vendosur ta financojë kompaninë private përmes buxhetit. “Nuk do të ketë pagesë për qytetarët, për automjetet. Në atë rrugë, relacioni i takon asaj çfarë sugjeron kompania, por Qeveria është shumë…

Ky është projekti i Kullës 350 metra e lartë në Bulevardin e Ri të Tiranës

Një kullë gjigande 350 metra e lartë do të ndërtohet në Bulevardin e Ri të Tiranës. Projekti është paraqitur sot në Komisionin Parlamentar të Veprimtarive Prodhuese nga Ministrja e Ekonomisë Milva Ekonomi. Propozimi për këtë ndërtim që do të quhet “Kulla Ikonike” është paraqitur në Bashkinë e Tiranës Kompania “Al…
Subscribe to this RSS feed